Selecteer een pagina

Van registreren naar determineren

Mogen wij een paar minuten van uw tijd om Detmin te presenteren?

Navigeer langs de vensters en lees over de belangrijkste kenmerken van ons product.

Of kies voor een registratie om Detmin echt zelf te ontdekken.

Overzicht klassen

Wie inlogt op Detmin ziet meteen het overzicht van zijn klassen met het aantal determinerende toetsen dat is afgenomen.

Heeft de school een licentie? Dan staan alle klassen voor u klaar. Wij zorgen dat alle gegevens uit Magister of Som worden geladen.

Maak een toets

Een nieuwe toets toevoegen gaat snel en eenvoudig.

U geeft aan van welk vraagtype binnen uw taxonomie (in dit voorbeeld: RTTI) de vraag is en wat het maximaal aantal punten of fouten is.

Detmin doet de rest: terwijl u werkt ziet u de statistieken van de toets live veranderen.

Invoer resultaten

We hebben het invoeren van scores geoptimaliseerd. Als u de score op een vraag invoert, gaat Detmin automatisch naar de volgende vraag. Detmin waarschuwt voor foutieve invoer: bijvoorbeeld als u per ongeluk 4 punten geeft voor een driepuntsvraag.

Terwijl u de prestatie van de leerling registreert, ziet u live de statistieken voor de leerling en de klas veranderen.

Heeft u een ondergrens (grenswaarde) voor een vraagtype ingesteld, dan geeft Detmin met een rode achtergrond aan wanneer een leerling of klas onder de ondergrens scoort.

Normering aanpassen

Een normering invoeren of aanpassen was nog nooit zo eenvoudig. U past de norm van een toets aan en ziet live de cijfers en het klassengemiddelde veranderen. Voor de verdeling van cijfers over de klas kijkt u in de grafiek.

Becijfert u op basis van fouten? Detmin rekent alles voor u om, wat de cesuur ook is. Een knik in de becijfering? Graag gedaan.

Geeft u punten voor een vraag? Net als bij het centraal examen kunt u een N-term invoeren, conform landelijke voorschriften. Wilt u de schaallengte aanpassen om de toets op te waarderen, bijvoorbeeld om een vraag als bonusvraag te laten tellen? Detmin vindt het geen probleem.

Klasoverzicht

In het overzicht van uw klas ziet u hoe de leerlingen en de klas het over het gehele jaar hebben gedaan. Natuurlijk houdt Detmin keurig bij of een leerling een toets heeft gemist.

U kunt aangeven hoeveel procent een leerling of klas minimaal goed moet hebben van een bepaald vraagtype (in dit voorbeeld: RTTI). Detmin markeert dan automatisch met rood wanneer niet aan deze ondergrens heeft voldaan. Zo ziet u in één oogopslag waar het knelt.

In dit voorbeeld is de blauwe balk het gemiddelde van de klas en de gele balk de door de docent ingestelde ondergrens (grenswaarde).

Resultaten verbinden

Heeft uw school een schoollicentie? Dan toont Detmin zijn volle kracht.

De door u geregistreerde resultaten worden gecombineerd met die van uw collega’s. Detmin toont vervolgens geen brei aan getallen, maar geeft een grafische representatie, gerangschikt op alfa, bèta, gamma (en overig) en gerangschikt op de niveaus binnen de door u gebruikte taxonomie (in dit voorbeeld RTTI).

Een groene taartpunt geeft aan in hoeverre een leerling het beter doet dan het klassengemiddelde (grijs). Doet een leerling het relatief slechter dan zijn klasgenoten, dan wordt dit met rood aangegeven.

Overtuigd?

Registreer dan voor een gratis individueel account om Detmin uit te proberen of neem contact met ons op voor een schoollicentie

Registreer gratis individueelContact schoollicentie